Users' questions

Hoe maak je vlees minder droog?

Hoe maak je vlees minder droog?

Een zure marinade verzacht de spiervezels in het vlees. Zo kan je met wat citroensap, azijn of yoghurt taaie stukken vlees omtoveren tot bijvoorbeeld deze Midden-Oosters getinte malse hap. Ook tannines doen het goed in samenwerking met vlees.

Wat te doen met droog vlees?

Rundvlees moet voor gebruik worden schoongemaakt. Als het gefrituurde vlees droog en taai is, is de enige manier om het te laten reanimeren het stoven in een vloeistof. Het kan bouillon zijn, elke saus, mayonaise, zure room. Het is niet nodig om een ​​grote hoeveelheid toe te voegen.

Hoe maak je een biefstuk zachter?

Zout. Het geheim van de perfecte steak: Bestrooi de steak ruim met grof zeezout en laat het 1 uur intrekken buiten de koelkast. Doordat het zout het vlees intrekt breken de eiwitten af en verbeterd de structuur. Voordat de steak de pan in gaat uiteraard eerst het zout van de steak afhalen.

Wat doet azijn met vlees?

Een scheutje wijn, azijn, citroensap of ieder ander zuur (tomaat, tomatenpuree of zelfs rinse appelstroop) zorgt ervoor dat het bindweefsel in stoofvlees malser en zachter wordt. Daarom is het draadjesvlees van jouw oma zo lekker en zo zacht!

Hoe moet je vlees drogen?

Het drogen van vlees kan je met verschillende types drogers doen, maar je kunt zelfs je eigen oven gebruiken. Ze de oven op 50 a 60 graden en zet de deur op een kier (i.v.m. het verdampen van het vocht) ook dan zal het vlees er na een aantal uur gedroogd uit komen.

Kun je biefstuk laten sudderen?

Goed nieuws: bijna ieder stuk rundvlees kun je stoven en het wordt uiteindelijk lekker. Al is het een beetje zonde van een stuk ossenhaas of entrecote… Riblappen, sukadelappen, runderlappen, braadlappen, klapstuk, het kan allemaal.

Waarom wordt rundvlees taai?

Met aanbraden bedoelen we dat je de pan warm laat worden, er wat boter in smelt, en dan het vlees kort aan alle kanten goudbruin bakt. Doe niet al het vlees ineens in de pan: dat heeft tot gevolg dat het vlees staat te koken in plaats van te bakken. Van koken wordt het vlees taai. Braad het daarom beter aan in porties.

Hoe moet je vlees sudderen?

Stoven is het langzaam garen van vlees in een vloeistof. Je braadt het eerst aan en dan laat je het rustig verder gaar worden in een gesloten pan, op een laag tot matig vuur in bouillon, wijn, cider of bier met groenten en kruiden. De temperatuur van de vloeistof maakt een groot verschil.

Hoe wordt kipfilet net zo mals als bij de Chinees?

Vraag jij je wel eens af hoe het komt dat de kip bij de Chinees zo mals en sappig is? Hiervoor wordt een Chinese kooktechniek gebruikt, die wij niet kennen. Door de kip te marineren in eiwit met maïzena, wordt voorkomen dat de kip uitdroogt en taai wordt.