Recommendations

Hoe maak je een P&ID?

Hoe maak je een P&ID?

P&ID-diagrammen maken

  1. Een apparatuurchecklist maken. Maak een lijst van alle apparatuuronderdelen die betrokken zijn bij het proces dat je tekent.
  2. Selecteer de vormbibliotheek voor procestechniek.
  3. Voeg leidingen en apparatuur toe en verbind ze.
  4. Controleer de bijdrage van bijdragers.
  5. Presenteren en delen.

Hoe P&ID lezen?

Vaak worden regelkringen ook schematisch weergegeven in de P&ID. Leidingen worden in een P&ID diagram weergegeven met een doorgetrokken lijn, regelkringen met een gestippelde lijn. In de gestippelde lijn is dan ook een verbinding weergegeven met de verschillende instrumenten die gegevens leveren aan de regeling.

Wat is een P&ID?

P&ID-diagrammen(Piping & Instrumentation Diagrams) worden gebruikt om belangrijke documentatie te creëren voor de verwerkingsindustrie. De vormen in deze gids symboliseren de functionele verhouding tussen leidingen, instrumenten en apparaten.