Users' questions

Is Epke Zonderland arts?

Is Epke Zonderland arts?

Waarom ben je als arts in een verpleeghuis aan de slag gegaan? ‘Ik zag een advertentie in de krant voor de campagne Extra handen voor de zorg. Ik heb naast mijn sportcarrière geneeskunde gestudeerd, en werkte sinds mijn afstuderen een dag in de week in de sportgeneeskunde.

Hoeveel keer gaat Epke Zonderland volledig over de stang bij zijn winnende poging op de Olympische Spelen 2012?

Zonderland doet het onmogelijke weer op beeld: 5 vluchtelementen (video) Epke Zonderland betoverde de turnwereld op de Spelen van 2012 met 3 vluchtelementen achter elkaar, voegde er daarna nog 1 aan toe en werkt nu aan een oefening met liefst 5 opeenvolgende vluchten over de rekstok heen.

Hoeveel keer Epke Zonderland over stang 2012?

Epke Zonderland is drievoudig Europees en drievoudig wereldkampioen op de rekstok. In 2012 won hij ook de olympische titel op dit onderdeel.

Wat verdient een turnster?

Ze ontvangen jaarlijks 4600 euro voor goud. In Japan verdienen atleten per medaille 38.000 euro voor goud, 15.000 voor zilver en 7500 voor brons.

Welke studie heeft Epke Zonderland gedaan?

Eigenlijk had Zonderland, die in 2018 zijn studie geneeskunde voltooide, nu oud-sporter en fulltime sportarts in opleiding moeten zijn, maar door de coronacrisis werkt hij nog altijd toe naar zijn vierde en laatste Olympische Spelen. En sinds een paar weken helpt hij als dokter in een verpleeghuis in Heerenveen.

Hoeveel medailles heeft Epke Zonderland internationaal verdiend?

Epke Zonderland

Evenement
Wereldkampioenschappen 3 3
Wereldbekerfinale 1 0
Europese kampioenschappen 3 3
Totaal (16 medailles) 8 6

Hoeveel uur traint Epke Zonderland?

5 ft 8″Epke Zonderland / Lengte

Hoeveel verdient een Olympische zwemmer?

De best verdienende Nederlandse zwemmer in de ISL is Ranomi Kromowidjojo, die op de Spelen van Tokio ver verwijderd bleef van de medailles maar wel 35.300 dollar verdiende in de ISL.

Wat verdien je met atletiek?

Het aanvangssalaris van een Atleten en andere sportbeoefenaren bedraag meestal tussen de € 1.294 en € 2.196 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 1.608 en € 2.759 per maand bij een werkweek van 38 uur.

Is Epke Zonderland tweeling?

TOPSPORT. Vanaf mijn 9e jaar ben ik begonnen met turnen op topsportniveau. Samen met mijn twee jongere broers Epke en Johan en mijn oudere zus Geeske stapte ik in de wereld die topturnen heet. Daarnaast voelt de olympische medaille van Epke in 2012 natuurlijk als een echte bekroning voor ons als gezin.

Heeft Epke Zonderland een relatie?

Linda SteenEpke Zonderland / Huwelijkspartner (geh. 2016)

Wat verdient een topzwemmer?

Een miljardair garandeert topzwemmers een inkomen van 1500 dollar per maand tot de Spelen van Tokio in 2021.