Useful tips

Wat is een play off bij hockey?

Wat is een play off bij hockey?

Play-offs. Na de reguliere competitie volgt de ontknoping van de strijd om de landstitel in de vorm van play-offs (nacompetitie). Daarin spelen in de halve finales (best-of-three) de nummer één tegen de nummer vier, en de nummer twee tegen de nummer drie.

Hoe werkt de play-offs?

De halve finales én de eindstrijd van elk traject gaan over één wedstrijd. Deze teams mogen in de halve finale voor eigen publiek spelen. Om het thuisvoordeel in de finales wordt geloot. De play-offs worden gespeeld op 24-25 maart (halve finales) en 28-29 maart (finales).

Waar zijn de play-offs voor?

In de sport is een play-off of eindronde een confrontatie tussen teams met als doel een kampioen, promotie/degradatie, of vergelijkbare beslissing te bepalen na een reguliere competitie. Play-offs worden aan het einde van een seizoen gespeeld, om uit te maken welk team kampioen wordt, met name in de Verenigde Staten.

Hoe werken de play-offs WK?

Gekwalificeerde landen De UEFA beschikt over 13 tickets voor het WK. De 10 groepswinnaars van iedere poule plaatsen zich voor het WK. De 10 nummers 2 en de twee beste groepswinnaars uit de Nations League strijden via een playoff om de laatste 3 plaatsen voor het WK.